Läs om mitt fiske

Hej alla fiskevänner!
Nuförtiden skriver jag väldigt sällan på den sidan utan jag hänvisar till rapalaproguide.se där jag skriver om mitt fiske

2007-01-30

Team Fettfena

Nu har jag lagt ut en videosekvens från söndagens fiske klicka på länken Vänern 20070128 Fettfena under Video/Bildspel. Där kan ni se Janne Atterlöf och hans son Arthur drillar fisk om vartannat.
Se filmen och märk väl att de gör skäl för namnet "Team Fettfena"


//Källan
Bookmark and Share

Daniel är ute på Vänern



Daniel fiskar idag tillsammans med 'Gäddmats' dagens första lax 4.5kg
Bookmark and Share

2007-01-29

Slutrapport Team Räven

Ett mail från Team Räven
Vi startade som enda Team från Borghamn, fiskade då givetvis utanför Anudden. Dagen började bra, första fisken tog när jag höll spöet i handen en lax 6 kg trattad löja 10g bly som för övrigt alla laxar tog på. Missade en som tafsen gick av på, gädda eller? Senare bommade vi ett fint djupriggshugg men efter lite nötande slår det på en 6,5 kilos som Jonas drillar.
Nästa fisk var en öring på ca 2,5 kg tog på djupriggen, en halvtimma innan vi tar upp får Timo drilla en urstark lax på 5,3 kg vi trodde att den var mycket större. Vi såg inte till några båtar som tagit sig upp från Hästholmen så vi misstänkte att fisket var bra där (vilket det var ) men våra laxar räckte till en 4 placering i KWS vilket vi tycker är godkänt.

/Anders
Bookmark and Share

2007-01-28

Rapport från Team Räven



TIMO med en lax på 6.5 kg
Bookmark and Share

Rapport från Team Räven



En härlig Vätternlax 7kg. Deras andra fisk för dagen
Bookmark and Share

Nr 3



Janne med lax nr 3 ca 4.5kg med fettfena
Bookmark and Share

Nr 2



Artur med dagens andra lax 3.5 kg
Bookmark and Share

Dagens första



Äntligen fisk lax 4.5kg.
Bookmark and Share

Rapport från Team Räven



Anders med dagens första lax 6 kg de deltar idag i King Winter Salmon tävlingen i Vättern
Bookmark and Share

08.16



Äntligen på väg ut. Fiskar idag med Far och son i Team Fettfena.
Bookmark and Share

2007-01-27

Baggerud kl 11:45



Baggerud 11:45
Fick ett mms av Peter Holmgren Nordväst vindar rakt in mot rampen i Baggerud = Inget fiske idag.
Bookmark and Share

Borghamn


Anders skickade ett mms där han säger att dag 1 av KWS är inställt pga blåst. Anders meddelar att de ska göra ett försök om det mojnar efter lunch.
Bookmark and Share

2007-01-26

Äntligen !!


Nu var det ett par veckor sedan man var ute på sjön, men på söndag är det äntligen dags.
Då åker Jonas, Jesper och jag till Vänern för att se om man kan hitta laxen/öringen. Vindarna ser riktigt lovande ut för söndagen, enligt SMHI Sydost vridande till Nord 2-6 m/s.
Anders och Timo kommer att vara med i KWS ihelgen, blir det vettiga vindar imorgon och det går att fiska kommer de att rapportera direkt från sjön via mms. Det blir spännande och se om det kommer upp någon mer lax av den kalibern som i veckan togs utanför Anudden. För att peppa upp fiskesuget lite extra så har jag under video/bildspel lagt ut ett bildspel "Trolling på Vättern" klicka in på det för att se en liten rusning...
Skit fiske på alla som ska ut i helgen
//Källan
Bookmark and Share

2007-01-25

skulle-vara-bra-att-ha-pryl



I flera år har jag funderat på att göra ett rensbord till båten, så man slipper trängas vid hamnens rensbord, bryggan(vilket inte är populärt)eller diskbänken hemma (kan ibland vara än mindre populärt). Här kommer ett tips på en "skulle-vara-bra-att-ha-pryl" Rensbordet är enkelt att använda samt att det är lätt att plocka bort. klicka in på laguns hemsida http://www.lagun.nu/
Bookmark and Share

2007-01-23

MMS från Daniel


Uppdatering
13:45
Ytterligare 2 laxar i båten för Daniel och Mats 3 och 4,2kg, så nu har de fiskat fullt... alla fiskar de fått idag har tagit på löja.

Uppdatering
12:20
Det verkar vara bra fiske utanför Baggerud just nu
Daniel rapporterar om ytterligare 2 lax i båten 3 och 4 kg


Uppdatering
10:53
En till på 5,5 kg plus returer
Bookmark and Share

SMS från Daniel Kedestig

10:16
Uppdatering från Daniel och Mats
En fett fena ca 4,5 kg plus massor av returer


20070123 09:20
Daniel fiskar idag tillsammans "GäddMats" Lindqvist utanför Baggerud. För tillfället så har de 3 returer och en lax i baljan 5,5kg. Fortsättning följer under dagen...
Ett 10 tal båtar har idag trotsat kylan och fiskar utanför Baggerud.
Bookmark and Share

2007-01-22

Inget fiske den helgen

Tyvärr så blev det inget fiske för min del den här helgen Kick off med jobbet och blåsväder idag söndag satte stopp. Jag pratade med några tappara som var ute i lördags med Baggerud som utgångshamn. Det var tydligen riktigt bistert väder, det gick att fiska på förmiddagen sen men sen så blåste det upp. Fiske var bra för de flesta.
Det får bli nya tag till nästa helg eventuellt K.W.S i Hästholmen. Har lagt ut ett ny videosekvens från Röst. Det ligger under videoinspelningar och heter
"Röst Tävling "
Bookmark and Share

2007-01-11

Fisk i båten

20070111
Nu var det över en vecka sedan man va ute på sjön. Hoppas att vindarna blir ok till helgen men det verkar svårt att tolka hur det ska blåsa, om man jämför Windfinder och SMHI Så lovar Windfinder lugna vindar på lördag medans SMHI 12-16 m/s.
Och man blir inte minder fiskesugen när man ringer till Janne Atterlöf, som idag är på Vänern utanför Baggerud. På frågan hur det går blir svaret.
- Det är lugnt än så länge, ska precis sätta sista rigg spöt.... F I S K!!!! hör av mig senare..... "klick"

Janne meddelar nu på em att dagens resultat blev 2st laxar 4 och 6kg

/Källan
Bookmark and Share

2007-01-07

Vättern


20070107
16:30
Blev tyvärr ingen fiske för mig idag.. Men Anders och Timo åkte till Vättern med Hästholmen som utgångshamn. Det verkade som om det var rödingarna som var på hugget idag. 6st godkända rödingar var av 2st låg mellan 3,5-4kg samtliga rödingar fick simma tillbaka pga var fortfarande iklädda "tomtedräkt". 4 laxar i retur och en godkänd lax på ca 4kg. Bästa betena idag var löja och fluga.
Bookmark and Share

2007-01-06

20070106


Foto Copyright Stefan Källström
Idag så verkade det som om det var många som blev lurade av SMHI iallafall så blev jag det, så något fiske blev det inte idag. Pratade med Daniel(Borgs Motor) han hade varit fiskat i Vänern och han uppskattade att det var idag ca 15 båtar som gick ut från Baggerud. Han fiskade utanför Kilsudde och han hade 4 godkända lax med sig i land (3-4kg) allt på löja.
Petter (PS Trolling) hade idag också riktigt bra fiske se hans blogg http://salmonseeker.blogspot.com
Johan Abelsson hade kanonfiske idag se hans blogg http://wildwaterjohan.blogspot.com/

Hoppas att man kommer ut imorgon...
Skitfiske på er som ska ut imorgon!
//Källan
Bookmark and Share

2007-01-05

Rapport från Vänern


20070105
Fick ett mms från Fredrik Haglund som idag varit och trollat i vatten utanför Kilsudde. Tjena! på Vänerns äter dom "plugg" så mycket de orkar, 2 godkända i båten och 3 returer mvh Fredda och Andreas "Team Sjonhalv" Fredda på bild med en Öring +4kg 70cm

Lollo (Forshaga) fiskade idag med Lilleman strax söder om 73:an de fick 2st godkända laxar med sig i land 4 & 6 kg samt 3 returer de flesta togs på VUOKSIRAKSI.
Lollo berättade att det var ett 30 båtar som utgick från Baggerud några hade fiskat fullt medans andra blankat helt.
Bookmark and Share

2007-01-04

Blåsigt....


Foto Copyright Joakim Hammarlund

När man får en sån här bild på mailen då vet man att sjön går hög. Bilden fick jag av Jocke Hammarlund, den togs för några veckor sedan när fisket var som bäst på Vättern. Vissa gör vad som helst för att få blanka fiskar, och det är väl bara att erkänna vi är väl några som tillhör denna kategori.
När man inte har möjlighet att komma ut på sjön så kan man alltid leta efter fiskefilmer på nätet. Kolla in den här länken från Kristian Keskitalos guidning på Röst.
http://www.wildwater.se/rost/filmer.shtml
Bookmark and Share

2007-01-03

Vänern 20070103



Idag så var jag Sebastian och hans pappa(bilden) ute i området utanför Baggerud men för oss så var det trögt, endast två godkända 3 och 3,7 kg plus någon retur.
Timo hade i sin båt också två godkända 3 och 7,5kg samt en fettfena på ca 7kg plus några returer
Daniel(Borgs Motor) hade tre godkända mellan 3-5 kg och en fettfena och några returer.
Löja verkade vara det som fungerade bäst idag.
Hörde på radion att det var några som fiskat fullt så det verkar som om fisken finns kvar i området utanför Baggrud men att de senaste dagarnas blåsväder har gjort att fisken spridit ut sig.
Om det är någon har tänkt att lägga i vid rampen i Kristienhamn så se upp det var is ända ut till "restaurangen" när vi kom in vid 17 tiden. Isen var inte tjockare än att det gick bra att smyga igenom, men blir det minus grader inatt så kan det bli besvärligt att ta sig ut.
//Källan
Bookmark and Share

2007-01-02

Länk till bra väderobservation i Åmål



20070102
20:00
Det verka som om det inte har varit så många ute sedan Nyårsafton förmodligen beror det på att det varit blåsigt men det kanske är så enkelt att man inte hämtat sig efter helgens festande...
Pratade med Micke Collinge som idag har varit ute och fiskat utanför Åmål, han berättade att de fått en fisk i baljan idag, en lax på 5kg(bild) och det var det enda kontakten de hade under hela dagen. Själv så åker jag till Kristinehamn imorgon och hoppas att laxen finns kvar i området kring Baggerud.

Tips på en bra väderlänk från Åmål
Väderobservationer från Fogdens Fyr Åmål
http://vader.edu.amal.se/index.html

//Källan
Bookmark and Share